زیتون سفره، محصول درخت زیتون (Olea europaea L.)، محصول تخمیری مهم رژیم غذایی مدیترانه ای است.
عوامل زراعی مرحله رسیدگی و روش فرآوری مورد استفاده از عوامل تأثیرگذار بر ترکیب تغذیه ای و غیر تغذیه ای زیتون پرورده لاهیجان سفره و خواص ارگانولپتیک آن هستند.
ارزش غذایی مهم این محصول به دلیل غنی بودن آن از چربی تک غیراشباع (MUFA) به طور عمده اسید اولئیک، فیبر و ویتامین E همراه با وجود چندین ماده شیمیایی گیاهی است.
در این میان، هیدروکسی تیروزول (HT) اصلی ترین ترکیب فنلی موجود در انواع زیتون پرورده کامتا سفره است. کمبود مطالعات in vitro، in vivo و انسانی در مورد زیتون سفره وجود دارد.
این بررسی به طور جامع بر روی مواد مغذی و محتوای ترکیبات زیست فعال و همچنین مزایای سلامتی اختصاص داده شده به زیتون سفره متمرکز شده است.

تصور می شود که فواید سلامتی احتمالی مرتبط با مصرف آنها در درجه اول به اثرات MUFA بر سلامت قلب و عروق، ظرفیت آنتی اکسیدانی (AO) ویتامین E و نقش آن در محافظت از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو و فعالیت های ضد التهابی و AO مربوط می شود.
HT. تأثیر عوامل متعدد بر ترکیب محصول نهایی و نوآوری بالقوه در تولید زیتون پرورده مجلسی سفره از طریق کاهش محتوای نمک نهایی آن نیز مورد بحث قرار گرفت.
که معمولاً به عنوان درخت زیتون شناخته می شود، بومی منطقه مدیترانه است و یکی از قدیمی ترین گونه های درختی است که میوه آن، زیتون نیز نامیده می شود.
محصولات جانبی آن مانند زیتون پرورده گشنیز و روغن زیتون (OO) دارای از لحاظ تاریخی به عنوان اساس تغذیه برای جمعیت های بومی در این منطقه خدمت کرده است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.